Indlæser Begivenheder

Den danske jazz-verdensstjerne Chris Minh Doky spiller ikke ret tit i Danmark, men dette forår kommer han forbi Tønder. Doky regnes for én af jazzens førende og mest innovative bassister og sammen med Peter Rosendahl på flygel og Jonas Johansen på trommer, spiller de ny, nordisk jazz af den forførende slags.

Chris Minh Doky rejste som ung til New York, hvor han kom til at spille med blandt andet Mike Stern. I Danmark er han især kendt for sit samarbejde med Sanne Salomonsen og albummet “In a New York Minute” som solgte mere end 100.000 eksemplarer. Han har også udgivet to populære albums med sin bror – Doky Brothers 1 og 2. Chris Minh Doky er ridder af Dannebrog.

Den nordiske trios musik er kendetegnet ved Chris Minh Dokys lyse tone og lyd og er både affødt af den danske arv og hans mange år i New York. Trioen har netop udgivet deres seneste album ”Transparency”, der ligesom det foregående album New Nordic Jazz er akustisk jazz i absolut verdensklasse. Koncerten vil byde på numre fra de to albums samt masser af lækker jazz fra bagkataloget. Gaffa skrev: ”decideret gribende og smukke numre” og BT kaldte det for en ”jazz-lykkepille”.

Jazz fra øverste hylde.