Schweizerhalle – Tønder Kulturhus er det naturlige centrum for Tønders kulturliv. Huset danner rammen om forskellige kulturoplevelser: Professionelle teaterforestillinger, Tønder revyen, koncerter, foredrag og comedy.

Den smukke teatersal er fra 1953 og har stadig de originale Vilhelm Lauritzen lamper fra dengang – de samme som blev brugt i Radiohuset i København. I 1993 blev huset ombygget og man ændrede navn fra Schweizerhalle til Tønder Kulturhus. I 2016 var der igen håndværkere i huset,  så det nu står flot – parat til at tage imod skuespillere, musikere, foredragsholdere, komikere og selvfølgelig – publikum!

Schweizerhalle – Tønder Kulturhus danner rammen om ca. 80 åbne arrangementer om året. Derudover bliver huset brugt til møder, udstillinger og skolearrangementer.

Huset har professionelt lyd og lysanlæg, og med en fleksibel indretning er der mulighed for mange forskellige typer kulturarrangementer. Tønder Kulturhus drives af Tønder Kommune. Arrangementer i huset laves i samarbejde med lokale kulturforeninger eller professionelle arrangører.

Faste samarbejdspartnere:

Tønder Teaterforening
Noldes Nabo (musikforening)
Hagges Musikpub
Sønderborghus
FutureLive (Århus)